Szaszłyczki drobiowe w marynacie ziołowej z sosem worcestershire




Składniki

Marynata ;
  • kmin rzymski 1 łyżeczka
  • kolendra 1 łyżeczka młotkowana
  • papryka słodka mielona 1 łyżka
  • estragon 1 łyżeczka
  • cząber 1 łyżeczka
  • sos worcestershire 5 łyżek/ tak by marynata była płyn
Mięso filet z kurczaka 2 szt ok 500 g

 Do miseczki wsypujemy wszystkie zioła i sos , mieszamy,aby powstała nie zbyt płynna papka.Zostawiamy na 20 min by smaki się uwolniły.

Mięso myjemy i kroimy w poprzek by uzyskać 2 cienkie plastry, po czym kroimy w paseczki.


 Mięso nadziewamy na patyczki jak wężyki na przemian.

 Każdy szaszłyk maczamy w marynacie i zostawiamy do zamarynowania  na co najmniej 5-6h

Mięso grillujemy po 2 minuty z każdej strony, podajemy z grillowanymi warzywami bądż sałatką.





















Komentarze