Składniki
Marynata ;-
kmin rzymski 1 łyżeczka
-
kolendra 1 łyżeczka młotkowana
-
papryka słodka mielona 1 łyżka
-
estragon 1 łyżeczka
-
cząber 1 łyżeczka
-
sos worcestershire 5 łyżek/ tak by marynata była płyn
Do miseczki wsypujemy wszystkie zioła i sos , mieszamy,aby powstała nie zbyt płynna papka.Zostawiamy na 20 min by smaki się uwolniły.
Mięso myjemy i kroimy w poprzek by uzyskać 2 cienkie plastry, po czym kroimy w paseczki.
Mięso nadziewamy na patyczki jak wężyki na przemian.
Każdy szaszłyk maczamy w marynacie i zostawiamy do zamarynowania na co najmniej 5-6h
Mięso grillujemy po 2 minuty z każdej strony, podajemy z grillowanymi warzywami bądż sałatką.
Komentarze
Prześlij komentarz