Roladki schabowe z salami, marchewką i cebulą w kminku






Składniki

  • schab bez kości 6 plastrów
  • marchew 1 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • salami 36 plastrów ok 100g
  • kolendra mielona
  • sól ziołowa
  • kminek
  • masło 1 łyżka
  • bulion drobiowy 1 szkl



 Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienki plaster.
Doprawiamy podanymi przyprawami i zostawiamy na 30 min.
 Na każdy plaster kładziemy salami tak by całe mięso było zakryte, zyskamy piękną otoczkę po przekrojeniu, na to po kawałku marchewki i cebuli.
 Mięso po prostu  rolujemy, boków nie zawijamy do środka, niczym nie spinamy,zawijamy w folię i zostawiamy na 1h.
 Do garnka dajemy masło,. następnie wkładamy roladki , posypujemy je kminkiem dość obficie, opiekamy z każdej strony, po czym podlewamy bulionem i wkładamy do piekarnika na 1h do tem 160st . po tym czasie podajemy.


















Komentarze

Prześlij komentarz