Morszczuk w piwnym cieście








Składniki

Ciasto Piwne
  • piwo 1 szkl
  • mąka tortowa 1/2 szkl
  • sól do smaku
Ryba
  • filet z morszczuka 500 g
  • Kucharek - uniwersalna
  • kolendra
  • mąka
  • olej do smażenia 1 L

 Ryby kroimy na małe kawałki i doprawiamy, choć rzadko używam takich gotowych przypraw, tą dostałam Od DS w Kętach na wspólnym grillowaniu i postanowiłam wypróbować.Do tego dodałam kolendrę bo ją uwielbiam .
 Do miski wlewamy piwo i dajemy mąkę, do tego odrobina soli, mieszamy , konsystencja niebyt gęstej śmietany .

 Rybę oprószamy mąką z obu stron


 Każdy kawałek maczamy w cieście oczepując z nadmiaru
 Olej rozgrzewamy i smażymy na nim rybę , po 2 min. z każdej strony, podajemy z sałatką lekką lub surówką














Komentarze