Składniki
Ciasto Piwne-
piwo 1 szkl
-
mąka tortowa 1/2 szkl
-
sól do smaku
-
filet z morszczuka 500 g
-
Kucharek - uniwersalna
-
kolendra
-
mąka
-
olej do smażenia 1 L
Ryby kroimy na małe kawałki i doprawiamy, choć rzadko używam takich gotowych przypraw, tą dostałam Od DS w Kętach na wspólnym grillowaniu i postanowiłam wypróbować.Do tego dodałam kolendrę bo ją uwielbiam .
Do miski wlewamy piwo i dajemy mąkę, do tego odrobina soli, mieszamy , konsystencja niebyt gęstej śmietany .
Rybę oprószamy mąką z obu stron
Każdy kawałek maczamy w cieście oczepując z nadmiaru
Olej rozgrzewamy i smażymy na nim rybę , po 2 min. z każdej strony, podajemy z sałatką lekką lub surówką
Komentarze
Prześlij komentarz