Sposób przygotowania
Mięso myjemy, osuszamy i
przekrajamy w poprzek tworząc 3 plastry z jednego fileta , ja miałam
takie po 250g , uzyskałam 6 maleńkich plastrów, każdy rozbijamy
cienko,ale delikatnie by nie porwać mięsa.
Każdy kawałek osypujemy podanymi przyprawami według uznania , na to kładziemy po plastrze szynki, i kawałku papryki czerwonej, zwijamy i zawijamy w folię spożywczą , by się nam nie rozwijało i zostawiamy w lodówce na 1h , Po tym czasie wkładamy do naczynia do zapiekania, umieszczamy w piekarniku na 40 min do tem. 170st , można ale nie trzeba mięso polać lekko jakimś aromatywzowanym olejem. podajemy z surówką i ziemniaczanymi pączkami.
Każdy kawałek osypujemy podanymi przyprawami według uznania , na to kładziemy po plastrze szynki, i kawałku papryki czerwonej, zwijamy i zawijamy w folię spożywczą , by się nam nie rozwijało i zostawiamy w lodówce na 1h , Po tym czasie wkładamy do naczynia do zapiekania, umieszczamy w piekarniku na 40 min do tem. 170st , można ale nie trzeba mięso polać lekko jakimś aromatywzowanym olejem. podajemy z surówką i ziemniaczanymi pączkami.
-
filet z kurczaka 2 szt
-
szynka hiszpańska 100 g
-
papryka czerwona 1 szt
-
suszone kwiaty 6 szczypt / kwiat lawendy
-
suszone kwiaty 6 szczypt/ kwiat nagietka
-
sól
-
kolendra mielona
-
pieprz kolorowy ziarnisty
Komentarze
Prześlij komentarz