Sposób przygotowania
Makaron gotujemy przez połowę czasu podanego na opakowaniu.
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki,dodajemy do nich masło, lekko podprażamy, gdy odparuje sok, dodajemy zmielone migdały i orzechy.
W naczyniu do zapiekania układamy warstwę jabłek, potem makaronu przesypując warstwy cukrem i cynamonem, następnie zapiekamy przez 30 min w tem. 170st .
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki,dodajemy do nich masło, lekko podprażamy, gdy odparuje sok, dodajemy zmielone migdały i orzechy.
W naczyniu do zapiekania układamy warstwę jabłek, potem makaronu przesypując warstwy cukrem i cynamonem, następnie zapiekamy przez 30 min w tem. 170st .
Składniki
-
makaron kokardki 300 g
-
jabłka 4 szt
-
masło 2 łyzki
-
cynamon 1 łyżeczka
-
orzechy włoskie 1 łyżka
-
migdały 1 łyżka/ mielone
-
cukier brązowy 4 łyżki
Komentarze
Prześlij komentarz