Sposób przygotowania
Ryba :
Rybę jeśli mamy mrożoną , to rozmrażamy najlepiej na sitku by była całkiem sucha, doprawiamy podanymi przyprawami, ja kolendrę i pieprz sama tłukę tłuczkiem, bo kupić mieloną ciężko , osypuję solą i koperkiem po czym maczam w rozbełtanym jajku i mące, tak smażę po 2 min z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Surówka;
Kapustę i marchew ścieramy na drobnych oczkach, dodajemy koper i przyprawy, ocet i olej i zostawiamy aż zmięknie, następnie próbujemy czy czegoś nie brakuje, bo kapusta dużo wchłonie.
Podajemy z frytkami, takie kaloryczne fast foodowe ale domowe :D
Rybę jeśli mamy mrożoną , to rozmrażamy najlepiej na sitku by była całkiem sucha, doprawiamy podanymi przyprawami, ja kolendrę i pieprz sama tłukę tłuczkiem, bo kupić mieloną ciężko , osypuję solą i koperkiem po czym maczam w rozbełtanym jajku i mące, tak smażę po 2 min z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Surówka;
Kapustę i marchew ścieramy na drobnych oczkach, dodajemy koper i przyprawy, ocet i olej i zostawiamy aż zmięknie, następnie próbujemy czy czegoś nie brakuje, bo kapusta dużo wchłonie.
Podajemy z frytkami, takie kaloryczne fast foodowe ale domowe :D
Składniki
Ryba :-
sola 500 g
-
kolendra cała 1/2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
koperek siekany 1 łyżka
-
jajko 1 szt
-
mąka 3 łyżki
-
sól morska 1/2 łyżeczki
-
olej do smażenia 500 ml
-
kapusta biała 1/4 szt
-
marchew 1 szt
-
koperek siekany 1 łyżka
-
sól morska 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
cukier 1 łyżeczka
-
ocet winny 1 łyżka
-
olej rzepakowy 4 łyżki
Komentarze
Prześlij komentarz