Roladki schabowe z ogórkiem i szynką hiszpańską podane z pieczonymi ziemniakami




 Ziemniaki obieramy i najlepiej robotem kuchennym kroimy w równe plastry, solimy, pieprzymy i polewamy pikantnym olejem.
 Następnie smarujemy masłem żaroodporne naczynie i układamy w nim warstwowo plastry ziemniaków, przekładając je siekanym koprem i szczypiorem.Zapiekamy w piekarniku ok 1h

Mięso kroimy w plastry, po czym rozbijamy tłuczkiem, każdy kawałek doprawiamy podanymi przyprawami, układamy po 2 plastry szynki, po kawałku ogórka i gałązkę natki, zwijamy .
Mięso i dodatki
  • schab bez kości 400 g
  • ogórki kiszone 2 szt
  • szynka hiszpańska 50 g
  • natka pietruszki 3 gałązki
  • sól 3 szczypty
  • kolendra 3 szczypty
  • papryka słodka mielona 3 szczypty / wędzona hiszpańska
ziemniaki ;
  • ziemniaki 6 szt
  • masło 1 łyżka
  • koperek siekany 2 łyżki
  • szczypiorek 2 łyżki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz ziołowy 3 szczypty
  • olej rzepakowy 1 łyżka/ aromatyzowany pepperoni





Komentarze