Ziemniaki obieramy i najlepiej robotem kuchennym kroimy w równe plastry, solimy, pieprzymy i polewamy pikantnym olejem.
Następnie smarujemy masłem żaroodporne naczynie i układamy w nim warstwowo plastry ziemniaków, przekładając je siekanym koprem i szczypiorem.Zapiekamy w piekarniku ok 1h
Mięso kroimy w plastry, po czym rozbijamy tłuczkiem, każdy kawałek doprawiamy podanymi przyprawami, układamy po 2 plastry szynki, po kawałku ogórka i gałązkę natki, zwijamy .
Mięso i dodatki
-
schab bez kości 400 g
-
ogórki kiszone 2 szt
-
szynka hiszpańska 50 g
-
natka pietruszki 3 gałązki
-
sól 3 szczypty
-
kolendra 3 szczypty
-
papryka słodka mielona 3 szczypty / wędzona hiszpańska
-
ziemniaki 6 szt
-
masło 1 łyżka
-
koperek siekany 2 łyżki
-
szczypiorek 2 łyżki
-
sól 1/2 łyżeczki
-
pieprz ziołowy 3 szczypty
-
olej rzepakowy 1 łyżka/ aromatyzowany pepperoni
Komentarze
Prześlij komentarz