Roladka drobiowa z szynką parmeńską, czerwonym serem w aromatycznych przyprawach








 

 

 

 

Sposób przygotowania

Filety rozbijamy jak na kotlety, na każdy kładziemy po dwa plastry sera czerwonego, na to szynkę parmeńską też po dwa plastry , na środek po kawałku cebuli i zwijamy w rulonik, w środku niczym nie doprawiamy , roladki oplatamy sznurkiem bądż nitką i przyprawiamy rozgniecionym w możdzierzu jałowcem, kminkiem ,pieprzem i solą, przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy 30 min w tem 170st .

Składniki

  • filet z kurczaka 2 szt
  • ser 4 plastry/ czerwony z pesto
  • szynka parmeńska 4 plastry
  • cebula biała 1 szt
  • kminek mielony 1 łyżeczka
  • sól 2 szczypty
  • owoc jałowca 4 szt
  • pieprz kolorowy ziarnisty 3 szczypty

Komentarze