Sposób przygotowania
Filety rozbijamy jak na
kotlety, na każdy kładziemy po dwa plastry sera czerwonego, na to szynkę
parmeńską też po dwa plastry , na środek po kawałku cebuli i zwijamy w
rulonik, w środku niczym nie doprawiamy , roladki oplatamy sznurkiem
bądż nitką i przyprawiamy rozgniecionym w możdzierzu jałowcem, kminkiem
,pieprzem i solą, przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy 30
min w tem 170st .
Składniki
-
filet z kurczaka 2 szt
-
ser 4 plastry/ czerwony z pesto
-
szynka parmeńska 4 plastry
-
cebula biała 1 szt
-
kminek mielony 1 łyżeczka
-
sól 2 szczypty
-
owoc jałowca 4 szt
-
pieprz kolorowy ziarnisty 3 szczypty
Komentarze
Prześlij komentarz