Sposób przygotowania
Ciasto;
Z podanych składników zarabiamy ciasto, na elastyczne by łatwo się wałkowało, czasem mąki trzeba dać więcej, ciasto wałkujemy na spód od tortownicy o śred,33xm i zostawiamy by podrosło.
Farsz;
ser kroimy w plastry, boczek w drobną kosteczkę, pieczarki w plastry , paprykę w cienkie paseczki.
Na podrośniętym cieście smarujemy pędzlem pastę pepperoni , na nią kładziemy pozostałe składniki zaczynając od sera , a potem pozostałe, pieczemy ok 15-20 min w tem 180st. tyle ma mój piekarnik jeśli macie więcej to lepiej piec w wyższej tem i krócej.
Z podanych składników zarabiamy ciasto, na elastyczne by łatwo się wałkowało, czasem mąki trzeba dać więcej, ciasto wałkujemy na spód od tortownicy o śred,33xm i zostawiamy by podrosło.
Farsz;
ser kroimy w plastry, boczek w drobną kosteczkę, pieczarki w plastry , paprykę w cienkie paseczki.
Na podrośniętym cieście smarujemy pędzlem pastę pepperoni , na nią kładziemy pozostałe składniki zaczynając od sera , a potem pozostałe, pieczemy ok 15-20 min w tem 180st. tyle ma mój piekarnik jeśli macie więcej to lepiej piec w wyższej tem i krócej.
Składniki
CIASTO :-
mąka 200 g
-
woda letnia 75 ml
-
olej 3 łyzki
-
sól do smaku 4 szczypty
-
drożdże 1 łyżeczka płaska
-
cukier 1 szczypta
-
przyprawa do pizzy 1 łyżeczka
-
ser 120 g/ długo dojrzewający ostry
-
pieczarki 1 szt
-
boczek wędzony 150 g
-
pasta pepperoni 1 łyżka
-
papryka czerwona 2 plastry
-
oregano 1 łyżeczka
Komentarze
Prześlij komentarz