Pizza z pastą paprykową pikantnym serem długo dojrzewającym i boczkiem


Sposób przygotowania

Ciasto;
Z podanych składników zarabiamy ciasto, na elastyczne by łatwo się wałkowało, czasem mąki trzeba dać więcej, ciasto wałkujemy na spód od tortownicy o śred,33xm i zostawiamy by podrosło.

Farsz;
ser kroimy w plastry, boczek w drobną kosteczkę, pieczarki w plastry , paprykę w cienkie paseczki.

Na podrośniętym cieście smarujemy pędzlem pastę pepperoni , na nią kładziemy pozostałe składniki zaczynając od sera , a potem pozostałe, pieczemy ok 15-20 min w tem 180st. tyle ma mój piekarnik jeśli macie więcej to lepiej piec w wyższej tem i krócej.


Składniki

CIASTO :
  • mąka 200 g
  • woda letnia 75 ml
  • olej 3 łyzki
  • sól do smaku 4 szczypty
  • drożdże 1  łyżeczka płaska
  • cukier 1 szczypta
  • przyprawa do pizzy 1 łyżeczka
FARSZ;
  • ser 120 g/ długo dojrzewający ostry
  • pieczarki 1 szt
  • boczek wędzony 150 g
  • pasta pepperoni 1 łyżka
  • papryka czerwona 2 plastry
  • oregano 1 łyżeczka















Komentarze