Składniki
-
papryka 12 szt/ baby
-
filet z kurczaka 1 szt /mały ok 250 g
-
cebula 1 szt
-
cukinia 1 szt/ mała
-
pieczarki 1 szt
-
olej aromatyzowany 5 łyżki / pikantny pepperoni
-
sól do smaku 4 szczypty
-
kolendra mielona 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
Do garnka wlewamy olej pikantny pepperoni, na rozgrzany wrzucamy pokrojone mięso i cebulę, smażymy wszystko ok 5 min ,cały czas mieszając .
Następnie doprawiamy podanymi przyprawami, mieszamy, dalej smażymy.
Cukinię kroimy w kosteczkę, pieczarki na małe kawałki, wrzucamy do miesa i dalej smażymy.
Mini papryczki baby takie kupiłam ostatnio fikuśne, myjemy i odcinamy im główki , wyciągamy pestki.
Do każdej papryczki wkładamy farsz, do pełna
Wykałaczkę łamiemy na pół i spinamy w dwóch miejscach by nam wieczko nie odpadało.
Papryczki umieszczamy w płaskim naczyniu do zapiekania i zalewamy bulionem ok 1szkl, przykrywamy i pieczemy ok 30 min w tem 170st.
Ja z wytworzonego płynu zrobiłam sos pomidorowy,ale można tez zrobić koperkowy czy pieczarkowy, z każdym będą smakowały wybornie.
Papryczki umieszczamy w płaskim naczyniu do zapiekania i zalewamy bulionem ok 1szkl, przykrywamy i pieczemy ok 30 min w tem 170st.
Ja z wytworzonego płynu zrobiłam sos pomidorowy,ale można tez zrobić koperkowy czy pieczarkowy, z każdym będą smakowały wybornie.
Komentarze
Prześlij komentarz