Papryczki baby nadziewane mięsem i warzywami







Składniki

  • papryka 12 szt/ baby
  • filet z kurczaka 1 szt /mały ok 250 g
  • cebula 1 szt
  • cukinia 1 szt/ mała
  • pieczarki 1 szt
  • olej aromatyzowany 5 łyżki / pikantny pepperoni
  • sól do smaku 4 szczypty
  • kolendra mielona 4 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
Do garnka wlewamy olej pikantny pepperoni, na rozgrzany wrzucamy pokrojone mięso i cebulę, smażymy wszystko ok 5 min ,cały czas mieszając .

Następnie doprawiamy podanymi przyprawami, mieszamy, dalej smażymy.


Cukinię kroimy w kosteczkę, pieczarki na małe kawałki, wrzucamy do miesa i dalej smażymy.

Mini papryczki baby takie kupiłam ostatnio fikuśne, myjemy i odcinamy im główki , wyciągamy pestki.

Do każdej papryczki wkładamy farsz, do pełna

 Wykałaczkę łamiemy na pół i spinamy w dwóch miejscach by nam wieczko nie odpadało.
Papryczki umieszczamy w płaskim naczyniu do zapiekania i zalewamy bulionem ok 1szkl, przykrywamy i pieczemy ok 30 min w tem 170st.

Ja z wytworzonego płynu zrobiłam sos pomidorowy,ale można tez zrobić koperkowy czy pieczarkowy, z każdym będą smakowały wybornie.







Komentarze