Naleśniki nadziewane grzybami, czerwonym serem,cukinią

























Ciasto naleśnikowe
nadzienie ;
  • grzyby leśne 1 garść
  • cebule 1 szt z zielonym
  • masło 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • cukinia 2 szt młode małe
  • cukinia żółta 6 szt/ kwiaty świeże
  • sól morska 1 do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1 do smaku
  • ser 2 plastry czerwony z pesto


Masło topimy w garnku, po czym wrzucamy grzyby leśne, ja użyłam mrożonych bo czas zużyć zapasy, pokrojone w małe kawałki ,smażymy przez 10 min.

Do grzybów dodajemy posztakowaną dymkę i smazymy dalej na małym ogniu


Dodajemy natkę pietruszki poszatkowaną i mieszamy


Nastepnie wrzucamy umyte kwiaty cukinii i mieszamy, wyłączamy gaz i zostawiamy na chwilkę, doprawiamy solą i pieprzem .



Młodą cukinię myjemy i kroimy w plasterki dodajemy do reszty składników Z podanych składników na ciasto,  robimy je miksując wszystko razem, po czym pieczemy naleśniki bez tłuszczu.Na każdy naleśnik kładziemy plaster czerwonego sera, następnie porcję nadzienia grzybowego i zwijamy w rulon .Naleśniki zapiekamy w piekarniku ok 10 min w tem. 170st , podajemy na  ciepło

Komentarze

  1. Same pyszności na talerzu :) uwielbiam naleśniczki w różnych postaciach

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz