Składniki
-
papryka czerwona 4 szt
-
mielona wołowina 150 g
-
cebula czerwona 1 szt
-
ser owczy 100 g
-
pepperoni 1 szt
-
ryż brązowy 1/2 szkl
-
cukinia 1 szt
-
czosnek 3 ząbki
-
olej do smażenia 2 łyżki
-
bulion warzywny 500 ml
-
sól morska 1/2 łyżeczki
-
oregano 4 szczypty
-
kmin rzymski mielony 3 szczypty
-
cukier 1/2 łyżeczki
-
ocet winny 1 łyżka
Paprykę myjemy, odcinamy jej górę ok 2 cm wydrążamy środek .
Do garnka wlewamy olej, przesmażamy wołowinę, dodajemy wyciśnięty czosnek, poszatkowaną cebulę i mieszamy,aż mięso zbrązowieje.Doprawiamy podanymi przyprawami i octem.
Pepperoni kroimy drobno z pestkami, cukinię w kosteczkę i dodajemy do mięsa, mieszamy i smażymy nadal .
Dodajemy ryż, mieszamy aż wchłoną się wszystkie soki, kiedy farsz stanie się sypki, dodajemy starty ser i nadziewamy papryki, umieszczamy je w garnku wysokim ,zalewamy bulionem warzywnym tak do połowy ich wysokości i dusimy przez co najmniej 1h.
Z pozostałego bulionu możemy zrobić sos ale nie jest to konieczne.
Komentarze
Prześlij komentarz