Nadziewana papryka wołowiną , serem owczym i pikantną pepperoni









Składniki

  • papryka czerwona 4 szt
  • mielona wołowina 150 g
  • cebula czerwona 1 szt
  • ser owczy 100 g
  • pepperoni 1 szt
  • ryż brązowy 1/2 szkl
  • cukinia 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • olej do smażenia 2 łyżki
  • bulion warzywny 500 ml
  • sól morska 1/2 łyżeczki
  • oregano 4 szczypty
  • kmin rzymski mielony 3 szczypty
  • cukier 1/2 łyżeczki
  • ocet winny 1 łyżka







Paprykę myjemy, odcinamy jej górę ok 2 cm wydrążamy środek .

Do garnka wlewamy olej, przesmażamy wołowinę, dodajemy wyciśnięty czosnek, poszatkowaną cebulę i mieszamy,aż mięso zbrązowieje.Doprawiamy podanymi przyprawami i octem.

Pepperoni kroimy drobno z pestkami, cukinię w kosteczkę i dodajemy do mięsa, mieszamy i smażymy nadal .
Dodajemy ryż, mieszamy aż wchłoną się wszystkie soki, kiedy farsz stanie się sypki, dodajemy starty ser i nadziewamy papryki, umieszczamy je w garnku wysokim ,zalewamy bulionem warzywnym tak do połowy ich wysokości i dusimy przez co najmniej 1h.


Z pozostałego bulionu możemy zrobić sos ale nie jest to konieczne.







Komentarze