Muffiny biszkoptowe z owocami letnimi











Składniki

  • jaja 3 szt
  • cukier 1/4 szkl
  • mąka tortowa 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • cukier waniliowy 30 g/duże opakowanie
  • olej rzepakowy 75 ml
  • owoce jagodowe 1 szkl 

    Sposób przygotowania

    Do misy robota dajemy białka, ubijamy na sztywno, następnie po łyżce dodając i cały czas ubijając cukier puder i waniliowy, następnie żółtka po jednym cały czas ubijając na najwyższych obrotach.
    Na koniec lekkim strumieniem wlewamy olej i nadal ubijamy.
    Mąkę mieszamy z proszkiem i dodajemy po łyżce lekko mieszając by nie opadło.
    Owoce myjemy, ja użyłam malin, poziomek i borówek.
    Do foremki wkładamy kokilki i napełniamy masą do pełna, na wierzch sypiemy po owoce, pieczemy ok 25-30 min w tem 180st .









Komentarze