Sposób przygotowania
Mięso;
Karczek kroimy na plastry najlepiej cienko ok1cm .
Pieczarki i cukinię kroimy w plastry zostawiamy na talerzyku.
Marynata;
Z podanych składników robimy marynatę,zostawiamy na chwilkę by zioła oddały swój smak, następnie wciskamy czosnek i pokrojoną na drobno cebulę.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso i dobrze obtaczamy z każdej strony, umieszczamy w naczyniu szklanym i zostawiamy na 12h.
Grillujemy przez ok 45min z każdej strony.
Warzywa kładziemy 10 min, przed końcem pieczenia mięsa, wcześniej dobrze jest je musnąć marynatą, która i tak zostaje na dnie miski, pieczemy je ok 3min z każdej strony.
W tym czasie co kładziemy warzywa na grillu , na każdy plaster upieczonego już prawie karczku, kładziemy po łyżeczce pozostałej cebuli w misce, u mnie została, tak zdąży zmięknąć jeszcze i doda smaku całości.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 10 min.
Karczek kroimy na plastry najlepiej cienko ok1cm .
Pieczarki i cukinię kroimy w plastry zostawiamy na talerzyku.
Marynata;
Z podanych składników robimy marynatę,zostawiamy na chwilkę by zioła oddały swój smak, następnie wciskamy czosnek i pokrojoną na drobno cebulę.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso i dobrze obtaczamy z każdej strony, umieszczamy w naczyniu szklanym i zostawiamy na 12h.
Grillujemy przez ok 45min z każdej strony.
Warzywa kładziemy 10 min, przed końcem pieczenia mięsa, wcześniej dobrze jest je musnąć marynatą, która i tak zostaje na dnie miski, pieczemy je ok 3min z każdej strony.
W tym czasie co kładziemy warzywa na grillu , na każdy plaster upieczonego już prawie karczku, kładziemy po łyżeczce pozostałej cebuli w misce, u mnie została, tak zdąży zmięknąć jeszcze i doda smaku całości.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 10 min.
Składniki
Mięso i dodatki
-
Karczek 1 kg
-
pieczarki 6 szt/ duże najlepiej
-
cukinia 1 szt/duża
marynata;
-
cebula 2 szt
-
czosnek 1 główka
-
olej rzepakowy 1/2 szkl/ aromatyzowany ziołami
-
chilli 1/2 łyżeczki
-
sól ziołowa 1/2 łyżeczki
-
natka pietruszka Prymat 1 łyżeczka
-
kolendra mielona 1 łyżeczka
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
cząber 1/2 łyżeczki
-
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
Komentarze
Prześlij komentarz