Sposób przygotowania
Owoce myjemy i osuszamy wkładamy do kielicha miksera.
Maślankę zimną wlewamy do owoców, dodajemy miód, pestki, orzechy i otręby.
Wszystko miksujemy tak by było gęste jak jogurt by jeść łyżeczką, należy pamiętać iż otręby pęcznieją po chwili dopiero .
Idealny na letni podwieczorek,czy śniadanie, pożywne i zdrowe .
Maślankę zimną wlewamy do owoców, dodajemy miód, pestki, orzechy i otręby.
Wszystko miksujemy tak by było gęste jak jogurt by jeść łyżeczką, należy pamiętać iż otręby pęcznieją po chwili dopiero .
Idealny na letni podwieczorek,czy śniadanie, pożywne i zdrowe .
Składniki
-
maślanka 500 ml
-
borówka amerykańska 1 szkl
-
otręby pszenne 4 łyzki
-
miód płynny 3 łyżki
-
pestki dyni 1 łyzka
-
orzechy laskowe 1 łyżka
Komentarze
Prześlij komentarz