Sposób przygotowania
Ciasto ;
Do miski wkładamy wszystkie składniki, zarabiamy ciasto na gładkie i elastyczne by dało się wałkować.
Wałkujemy na prostokąt, smarujemy pastą pepperoni .
Farsz;
Grzyby przesmażamy na maśle z cebulką , doprawiamy solą i pieprzem, czekamy aż odparują soki.Studzimy.
Ser ścieramy na grubych oczkach i rozsypujemy na cieście z pastą paprykową,następnie wykładamy farsz na całości ,ale cieniutko.
Zwijamy jak roladę i kroimy na plastry ok 1,5cm i układamy je na leżąco na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia, gdy się powiększą, pieczemy ok 20 min w tem 180st, ale nalezy pilnować bo to zależy od piekarnika.
Idealne na piknik, basen, czy wypad w plener.
Do miski wkładamy wszystkie składniki, zarabiamy ciasto na gładkie i elastyczne by dało się wałkować.
Wałkujemy na prostokąt, smarujemy pastą pepperoni .
Farsz;
Grzyby przesmażamy na maśle z cebulką , doprawiamy solą i pieprzem, czekamy aż odparują soki.Studzimy.
Ser ścieramy na grubych oczkach i rozsypujemy na cieście z pastą paprykową,następnie wykładamy farsz na całości ,ale cieniutko.
Zwijamy jak roladę i kroimy na plastry ok 1,5cm i układamy je na leżąco na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia, gdy się powiększą, pieczemy ok 20 min w tem 180st, ale nalezy pilnować bo to zależy od piekarnika.
Idealne na piknik, basen, czy wypad w plener.
Składniki
CIASTO :-
mąka tortowa 300 g
-
woda letnia 100 ml
-
oliwa aromatyzowana 4 łyżki ziołowa
-
sól 1/2 łyżeczki
-
oregano 3 szczypty
-
drożdże 1 płaska łyżeczka
-
grzyby leśne 1 szkl/ pokrojone różne
-
cebula 1 szt
-
masło 1 łyżeczka
-
sól 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
ser owczy 100 g /długo dojrzewajacy
-
pepperoni 3 łyżki. pasta pikantna
Komentarze
Prześlij komentarz