Składniki
CIASTO :
-
drożdże 1 łyżeczka
-
woda letnia 250 ml
-
sól 1/2 łyżeczki
-
przyprawa do pizzy 1 łyżeczka
-
oliwa aromatyzowana 5 łyżek/ ziołowa
-
mąka tortowa 500 g/ ok
Nadzienie
-
ser owczy 100 g
-
kapary 10 szt
-
szynka wędzona 100 g
-
boczek wędzony 100 g
-
cukinia 1 szt/mała
-
cebula czerwona 1 szt
-
pieczarki 2 szt
-
masło 1 łyżka
-
sól do smaku 4 szczypty
-
kolendra 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
natka pietruszki 2 łyżki
-
sos pomidorowy 4 łyżki
Ciasto ;
Z podanych składników zarabiamy ciasto, wałkujemy, na prostokątny placek i zostawiamy do podrośnięcia,ale nie na długo bo się cieżko potem zwija z farszem.
Nadzienie;
Do garnka dajemy masło, a wszystkie warzywa, boczek i szynkę kroimy w kostkę.
Na maśle przesmażamy pieczarki z cebulą, następnie dajemy cukinię, cały czas mieszamy,gdy soki odparują dodajemy boczek i szynkę, kapary chwilę smażymy, następnie studzimy, dodajemy poszatkowaną natkę, doprawiamy .
Ser ścieramy na grubych oczkach i dodajemy dopiero do zimnego farszu, mieszamy.
Na ciasto dajemy sos pomidorowy na to wykładamy farsz, rozsmarowywujemy na całym prostokącie, i zwijamy w roladę ,następnie kroimy w kromki ok 2cm i układamy na papierze do pieczenia , zostawiamy do wyrośnięcia na ok 1h , po czym pieczemy ok 25min w tem 180st .
Z podanych składników zarabiamy ciasto, wałkujemy, na prostokątny placek i zostawiamy do podrośnięcia,ale nie na długo bo się cieżko potem zwija z farszem.
Nadzienie;
Do garnka dajemy masło, a wszystkie warzywa, boczek i szynkę kroimy w kostkę.
Na maśle przesmażamy pieczarki z cebulą, następnie dajemy cukinię, cały czas mieszamy,gdy soki odparują dodajemy boczek i szynkę, kapary chwilę smażymy, następnie studzimy, dodajemy poszatkowaną natkę, doprawiamy .
Ser ścieramy na grubych oczkach i dodajemy dopiero do zimnego farszu, mieszamy.
Na ciasto dajemy sos pomidorowy na to wykładamy farsz, rozsmarowywujemy na całym prostokącie, i zwijamy w roladę ,następnie kroimy w kromki ok 2cm i układamy na papierze do pieczenia , zostawiamy do wyrośnięcia na ok 1h , po czym pieczemy ok 25min w tem 180st .
Komentarze
Prześlij komentarz