Pasta z tuńczyka,jajek i warzyw


Składniki

  • łosoś wedzony plastry 4 szt/ plastry
  • jajka 2 szt
  • cebula biała 1 szt mała
  • oliwki czarne 4 szt
  • pieczarki marynowane 4 szt
  • kukurydza minikolby Smak 4 szt
  • majonez tradycyjny 1 łyżka
  • musztarda miodowa 1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
  • kolendra mielona 2 szczypty
  • gałka muszkatołowa mielona 2 szczypt
     
     

    Sposób przygotowania

    Jajka gotujemy na twardo.
    Do misy malaksera wrzucamy wszystkie podane składniki , zimne ugotowane jajko, przyprawy i po prostu miksujemy.
    Pastę należy schłodzić i dać się smakom połączyć, po czym można smarować grzanki, pieczywo bądż nadziewać francuskie upieczone ciasto.
     






Komentarze