Składniki
-
papryka 2 szt
-
mięso mielone wołowe 150 g
-
pepperoni 2 szt/z zalewy olejowej
-
cebula 1 szt
-
kasza jęczmienna 2 łyżki
-
ser żółty 2 łyżki/ długo dojrzewajacy szafi
-
sól do smaku 3 szczypty
-
pieprz czarny mielony 3 szczypty
-
kminek mielony 3 szczypty
-
majeranek 3 szczypty
Krok 1
Paprykę myjemy i przecinamy na pół, usuwamy nasiona, ta papryka
jest dość płaska, ale ma inny smak niż te duże znane odmiany, ale jest
bardzo smaczna.
Krok 2
Do garnka wlewamy pikantny olej z pepperoni ok 3 łyzek, mi jak
widać jeszcze sie tam bazylia dołączyła ale jej nie wyjęłam zawsze to
bogatszy smak .
Krok 3
Do papryczki i oleju wkładamy mielone mięso wołowe ja użyłam
pieczeniowe z kawałkiem gulaszowym , doprawiamy podanymi przyprawami i
przesmażamy .
Krok 4
Do przesmażonego mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę i mieszamy cały czas na ogniu .
Krok 5
Na koniec dodajemy kaszę i mieszamy, smażymy wszystko aż
odparują soki.Kasza ma być twarda bo zmięknie podczas pieczenia z
papryką
Krok 6
Farszem nadziewamy nasze papryczki, ja je zapiekałam w glinianym
naczyniu, na dno wlewamy odrobinę wody i zakrywamy folią lub pokrywką ,
pieczemy ok 45min w tem 180st , przed końcem pieczenia posypujemy serem
twardym i zapiekamy jeszcze chwilkę .
Dekorujemy koperkiem i szczypiorkiem i podajemy z surówką.
Dekorujemy koperkiem i szczypiorkiem i podajemy z surówką.
Komentarze
Prześlij komentarz