Składniki
-
jajko 1 szt
-
cukier 1 szkl
-
cukier waniliowy 30 g/ duże opakowanie
-
powidła śliwkowe 4 łyżki
-
mleko 1 szkl
-
olej 1/4 szkl
-
mąka tortowa 2 szkl
-
kakao 3 łyżki
-
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
-
soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
-
amaretto 2 łyżki
-
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
-
czekolada mleczna 100 g
Krok 1
Do misy robota dajemy jajko, cukier, waniliowy też i miksujemy aż się cukier rozpuści.
Krok 2
Następnie wlewamy mleko, olej, powidła, amaretto, kawę instant właczamy mikser i czekamy aż składniki się połączą
Krok 3
Mąkę, kakao mieszamy z proszkiem i sodą i przesiewamy przez
sitko by nie było grudek takich jak na tym foto, bo było przed sianiem.
Krok 4
dodajemy mąkę z pozostałymi składnikami i mieszamy mikserem,
masa ma być gęsta , przekładamy do rękawa cukierniczego i tak napełniać
będziemy papilotki .
Krok 5
Czekoladę użyłam mleczną bo to były muffinki dla dzieci, kroimy ją na małe kawałki nożem
Krok 6
Papilotki napełniamy prawie do pełna, obsypujemy czekoladą
,lekko łyżeczką ją wpychamy do srodka ale tak tylko raz zanurzyć
łyżeczkę i wyciągnąć.
Pieczemy ok 35min w tem 180st do suchego patyczka.
Pieczemy ok 35min w tem 180st do suchego patyczka.
Komentarze
Prześlij komentarz