Mielone z papryką, serem, cebulą i selerem













Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 200 g
  • papryka 1/2 szt
  • cebula 1 szt
  • ser żółty 3 łyżki / twardy szafir
  • seler naciowy 3 łyżki
  • olej aromatyzowany 2 łyżki / pikantny pepperoni
  • kminek mielony 1/3 łyżeczki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony 1/3 łyżeczki
  • papryka czerwona 1/2 łyżeczki
  • majeranek 2 szczypty


 Mięso mielimy ja użyłam łopatki, doprawiamy podanymi przyprawami.

 Cebulę siekamy w drobna kostkę i dodajemy do mięsa

Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kosteczkę dodajemy do reszty składników
Ser twardy szafir ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do mięsa



Na koniec dodajemy natkę selera
Masę wyrabiamy , zostawiamy na chwilkę by się smaki połączyły


 Z gotowej masy formujemy małe kotleciki każdy obtaczając w oleju pikantnym, ja sobie wylewam troszkę na deskę i tak smaruję mięso.
Pieczemy na patelni grillowej, lub teflonowej, albo w piekarniku w opcji grill ok 10 min po 5 min z każdej strony .Podajemy z surówkami














Komentarze