Składniki
-
mięso wołowe 1 kg
-
majeranek 1 łyżka
-
kminek mielony 1 łyżeczka
-
sól czosnkowa 1 łyżeczka
-
cząber 1/2 łyżeczki
-
gorczyca 1/.2 łyżeczki/ mielona
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
-
wino czerwone wytrawne 2 łyżki
Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce z winem.
Mięso użyłam pieczeniowego, mielimy .
Zmielone mięso mieszamy z przyprawami i wyrabiamy ok 15min.
Następnie zostawiamy je na co najmniej 5h w lodówce.
Następnie moczymy dłonie w zimnej wodzie i robimy cienkie wałeczki, paseczki, nadziewając je na patyczki do szaszłyków, nie za szerokie takie max 3cm ,by się je łatwo obracało .
Pieczemy na rozgrzanym grillu po kilka min z każdej strony, zależy od tego jakie mieso lubimy .Podajemy z pikantną sałatką lub dipami .
Mięso użyłam pieczeniowego, mielimy .
Zmielone mięso mieszamy z przyprawami i wyrabiamy ok 15min.
Następnie zostawiamy je na co najmniej 5h w lodówce.
Następnie moczymy dłonie w zimnej wodzie i robimy cienkie wałeczki, paseczki, nadziewając je na patyczki do szaszłyków, nie za szerokie takie max 3cm ,by się je łatwo obracało .
Pieczemy na rozgrzanym grillu po kilka min z każdej strony, zależy od tego jakie mieso lubimy .Podajemy z pikantną sałatką lub dipami .
Komentarze
Prześlij komentarz