Kwiaty cukinii faszerowane
mozarellą, filetem, sosem brazylijskim i warzywami ;
2 polędwiczki z piersi z
kurczaka
1 mała czerwona
cebulka
1 łyżka natki
pietruszki
1/2 szt
mozarelli
1/2 żółtej papryki
1 łyżka sosu brazylijskiego
Develey
6 kwiatów
cukinii
sól do
smaku
gałka
muszkatołowa
ciasto;
50 ml wody
zimnej
2 łyżki
mąki
sól, gałka muszkatołowa do
smaku
olej do smażenia rzepakowy
Wykonanie;
Kwiaty cukini zbieramy,
kupujemy rozkwitnięte najlepiej, usuwamy pączek ze środka, opłukujemy wodą
.
Mięso kroimy na drobniutką
kosteczkę, to samo z mozarellą i papryką, do tego szatkujemy cebulkę i natkę
pietruszki, doprawiamy solą, gałką i sosem brazylijskim
develey.
Mieszamy i formujemy małe
kuleczki.
Do każdego kwiata wkładamy
kuleczkę nadzienia i łączymy płatki .
Tempura;
Z mąki, wody przypraw robimy
ciasto takiej konsystencji jak na naleśniki, w cieście zanurzamy nadziane kwiaty
i wrzucamy na gorący głęboki olej, smażymy ok 2minuty z każdej
strony.
Wykładamy na ręcznik
papierowy , podajemy albo na zimno, albo ciepło z sosem develey ostrym,
próbowałam już różnych połączeń,ale to jest
najsmaczniejsze.
Komentarze
Prześlij komentarz