Składniki
tempura ;
-
mąka pszenna 100 g
-
woda zimna 50 ml
-
sól do smaku 2 szczypty
kwiaty i nadzienie ;
-
cukinia 12 szt /kwiatów
-
pałki z kurczaka 1 szt
-
olej do smażenia 500 ml
-
cebula czerwona 1 szt
-
natka pietruszki 1 łyżka
-
sól 2 szczypty
-
curry 2 szczypty
-
kolendra mielona 2 szczypty
Tempura ;
Mąkę zalewamy zimną wodą i solimy, odstawiamy .
Kwiaty i nadzienie ;
Kwiaty cukinii lekko rozchylamy i wyciągamy środek ten pączek .
Pałkę z kurczaka obieramy z mięsa i bardzo drobno kroimy.
Do mięsa dodajemy pokrojoną także drobno papryczkę pepperoni i cebulkę , do tego natkę.Całość doprawiamy i mieszamy .
Małą łyżeczką nakładamy farsz do kwiatów, końcówki zwijamy i zanurzamy w tempurze, wrzucamy na głęboki rozgrzany olej i smażymy 2 min .
Mąkę zalewamy zimną wodą i solimy, odstawiamy .
Kwiaty i nadzienie ;
Kwiaty cukinii lekko rozchylamy i wyciągamy środek ten pączek .
Pałkę z kurczaka obieramy z mięsa i bardzo drobno kroimy.
Do mięsa dodajemy pokrojoną także drobno papryczkę pepperoni i cebulkę , do tego natkę.Całość doprawiamy i mieszamy .
Małą łyżeczką nakładamy farsz do kwiatów, końcówki zwijamy i zanurzamy w tempurze, wrzucamy na głęboki rozgrzany olej i smażymy 2 min .
Komentarze
Prześlij komentarz