Ciasto;
-
margaryna 1/2 szt
-
jajka 1 szt
-
cukier waniliowy 15 g
-
cukier 1/2 szkl
-
miód prawdziwy 1 łyżka
-
mąka tortowa 2 szkl
-
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
truskawki ;
-
truskawki świeże 500 g
-
mąka ziemniaczana 1 łyżka
-
cukier waniliowy 1 łyżeczka
budyń ;
-
mleko 300 ml
-
budyń śmietankowy 1 szt
Krok 1
Do szklanej miski dajemy margarynę , jajo, miód, cukry i mieszamy .
Krok 2
Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i wyrabiamy na gładkie ciasto,ale nie za długo
Krok 3
Foremki do mini tart ja wykładamy małym kawałkiem tylko na dno
,papierem do pieczenia, by potem tylko boki podważyć i wyjąć ciasteczko .
Wylepiamy je ciastem .
Krok 4
z pozostałego ciasta wałkujemy i wycinamy radełkiem paseczki, które posłużą do udekorowania tart .
Krok 5
Truskawki myjemy, osuszamy i oczyszczamy z szypułek, kroimy na małe kawałki i mieszamy z mąką ziemniaczaną .
Krok 6
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w 300ml mleka,
ma być gęsty .Lekko przestudzony nakładamy na ciasto w foremkach.
Krok 7
Następnie na budyń układamy porcję truskawek .
Krok 8
Na koniec dekorujemy paskami ciasta tworząc krateczkę.
Komentarze
Prześlij komentarz