Składniki
-
kasza jęczmienna 1 szkl
-
mięso mielone wieprzowe 300 g
-
pepperoni 2 szt z oliwnej zalewy
-
natka pietruszki 3 łyżki
-
cebula czerwona 1 szt
-
jajko 1 szt
-
sól morska 1/2 łyżeczki
-
kminek mielony 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
gałka muszkatołowa mielona 4 szczypty
Sposób przygotowania
Mięso mielimy ja użyłam szynki.Doprawiamy podanymi przyprawami.
Natkę szatkujemy, cebulkę w kosteczkę, a kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy i dodajemy wszystko do mięsa, teraz jajko i wyrabiamy na jednolitą masę , pepperoni dajemy w całości, rozpadnie się przy wyrabianiu .
Formujemy małe kotleciki, pieczemy na suchej teflonowej patelni kilka min z każdej strony.
Natkę szatkujemy, cebulkę w kosteczkę, a kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy i dodajemy wszystko do mięsa, teraz jajko i wyrabiamy na jednolitą masę , pepperoni dajemy w całości, rozpadnie się przy wyrabianiu .
Formujemy małe kotleciki, pieczemy na suchej teflonowej patelni kilka min z każdej strony.
Komentarze
Prześlij komentarz