grillowane udko w pikantnej marynacie



Składniki

Marynata ;
  • olej 10 łyżek/ pikantny z pepperoni
  • majeranek 1 łyżka
  • kminek mielony 1 łyżeczka
  • sól czosnkowa 1 łyżeczka
  • gorczyca 1/2 łyżeczki/ ,mielona
  • kolendra mielona 1/2 łyżeczki
mieso;
  udka kurczaka 4 szt 



Sposób przygotowania

Mięso myjemy i luzujemy z kości, by uzyskać płaski plaster mięsa .
Jest z tym troszkę pracy, ale mięso takie z grilla jest pyszne .
Marynata;
Olej smakowy, ja mam swój zrobiony, jest w mojej księdze, pasuje idealnie do takich marynat , daje dużo smaku.

Więc olej łączymy z przyprawami, zostawiamy na chwilkę by się smaki uwolniły i zanurzamy w niej mięso, razem ze skórą oczywiście, tak zostawiamy na kilka godzin, po tym czasie grillujemy ok 10 min , mięso szybko dochodzi, jest soczyste niczym karkóweczka


















Komentarze

Prześlij komentarz