Składniki
Marynata ;
-
olej 10 łyżek/ pikantny z pepperoni
-
majeranek 1 łyżka
-
kminek mielony 1 łyżeczka
-
sól czosnkowa 1 łyżeczka
-
gorczyca 1/2 łyżeczki/ ,mielona
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
mieso;
udka kurczaka
4 szt
Sposób przygotowania
Mięso myjemy i luzujemy z kości, by uzyskać płaski plaster mięsa .
Jest z tym troszkę pracy, ale mięso takie z grilla jest pyszne .
Marynata;
Olej smakowy, ja mam swój zrobiony, jest w mojej księdze, pasuje idealnie do takich marynat , daje dużo smaku.
Więc olej łączymy z przyprawami, zostawiamy na chwilkę by się smaki uwolniły i zanurzamy w niej mięso, razem ze skórą oczywiście, tak zostawiamy na kilka godzin, po tym czasie grillujemy ok 10 min , mięso szybko dochodzi, jest soczyste niczym karkóweczka
Jest z tym troszkę pracy, ale mięso takie z grilla jest pyszne .
Marynata;
Olej smakowy, ja mam swój zrobiony, jest w mojej księdze, pasuje idealnie do takich marynat , daje dużo smaku.
Więc olej łączymy z przyprawami, zostawiamy na chwilkę by się smaki uwolniły i zanurzamy w niej mięso, razem ze skórą oczywiście, tak zostawiamy na kilka godzin, po tym czasie grillujemy ok 10 min , mięso szybko dochodzi, jest soczyste niczym karkóweczka
Ymmmm smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń