Filet w ziołach z grilla




 
Ania Stawowa LICZBA GŁOSÓW: 21

Składniki

Filet z kurczaka 300g
zioła prowansalskie 1 łyzeczka
sól morska 2 szczypty
rozmaryn świeży 2 gałązki
pieprz kolorowy do smaku
oliwa

Sałatka;
2 garście Sałata lodowa
2 suszone pomidory
5 fasolek szparagowych kiszonych  
1/2 słoiczka kiszonego kalafiora
4 rzodkiewki
10 oliwek zielonych z papryką
2 cebule dymki razem z nacią

Do smaku sól morska ,pieprz kolorowy , suszone kwiaty nagietka i lawendy i odrobina oliwy do smaku .

Sposób wykonania





 Fileta myjemy ,osuszamy i doprawiamy podanymi przyprawami i oliwą ,rozmaryn zostawiamy cały przekładamy nim mięso i zostawiamy na 30 min.

Sałatę wykładamy umytą i odwirowaną na talerze ,na nią dajemy pokrojone rzodkiewki , fasolkę i kalafiora .

Oliwki przekrajamy na pół ,a pomidory w paseczki .
Cebulkę dymkę szatkujemy razem z zieloną natką i dodajemy do naszej sałaty .

Z oliwy ,soli , pieprzu ,suszonych kwiatów robimy sos do sałaty ,ale polewamy tuż przed podaniem .
Mięso zamarynowane wykładamy na rozgrzany grill i grillujemy ok 10 min .

Po tym czasie podajemy razem z sałatką .


Lekkie danie ,zdrowe i bardzo pożywne











Komentarze