Zapiekane naleśniki z pieczarkami ,serem i boczkiem

Ciasto ;
Do miski miksera wrzucamy podane składniki i wszystko miksujemy ,konsystencja nie za gęsta ,bo wyjdą twarde i grube naleśniki ,a mają być cieniutkie .Pieczemy na suchej patelnie do zrumienienia z obu stron .
Farsz;
Pieczarki usmażone studzimy ,powinny być dobrze doprawione i z cebulką .
Ser ścieramy na grubych oczkach .
Boczek kroimy w plastry lub słupki .
Rzodkiewkę kroimy w ćwiartki .
Natkę szatkujemy .

Na każdy naleśnik kładziemy 2 łyżki pieczarek rozsmarowywujemy je na środku ,na to układamy boczek ,rzodkiewkę i posypujemy natką ,na koniec dajemy ser i zwijamy jak krokiety .
Tak przygotowane układamy w naczyniu do zapiekania i wkładamy do piekarnika do 120st na 15 min ,mają się tylko podgrzać ,tak by ser się rozpuścił
Podaję z barszczem .








Komentarze