Składniki
-
jabłka 1 szt
-
ziemniaki 2 szt
-
kukurydza 150 g
-
groszek konserwowy 100 g
-
papryka konserwowa 4 kawałki
-
pieczarki marynowane 5 szt
-
ogóreczki z chili Smak 150 g
-
majonez 3 łyżki
-
śmietana 18 proc 3 łyżki
-
sól 2 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
gałka muszkatołowa mielona 1 szczypta
-
natka pietruszki 1 łyżka
Sposób przygotowania
Majonez i śmietanę mieszamy
ze sobą i doprawiamy solą pieprzem i gałką ,dodajemy natkę i zostawiamy w
lodówce.
Ziemniaki gotujemy na pół twardo ,studzimy ,kroimy w kosteczkę .
Paprykę ,ogórki ostre ,jabłko ,kroimy w kosteczkę .
Pieczarki w ósemki .
Kukurydzę i groszek odcedzamy z zalewy na sitku .
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w szklanej misce a na koniec dodajemy sos i znów mieszamy ,zostawiamy do schłodzenia na kilka godzin w lodówce .
Ziemniaki gotujemy na pół twardo ,studzimy ,kroimy w kosteczkę .
Paprykę ,ogórki ostre ,jabłko ,kroimy w kosteczkę .
Pieczarki w ósemki .
Kukurydzę i groszek odcedzamy z zalewy na sitku .
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w szklanej misce a na koniec dodajemy sos i znów mieszamy ,zostawiamy do schłodzenia na kilka godzin w lodówce .
Komentarze
Prześlij komentarz