Sposób przygotowania
Marynata ;
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą ,najlepiej w słoiczku ,dobrze nim potrząsając by się połączyły .
Mięso kroimy w plastry ,a potem w paski i takie zanurzamy w marynacie ,ja z reguły robię to dzień wcześniej więc na jakieś 24h zostawiamy w lodówce .
Paprykę kroimy w duże kwadraty
Cebulę na pół i potem na ćwiartki by dobrze się trzymała na szpikulcu .
Pieczarki również kroimy na cztery części ,miałam tylko 4 plastry szynki więc po jednej części pieczarki na każdy szaszłyk zawinęłam w nią .
na szpikulec nadziewamy na przemian mięso i warzywa ,ściskając dość ciasno bo wszystko się skurczy .
Pieczemy na grillu do miękkości mięsa .
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą ,najlepiej w słoiczku ,dobrze nim potrząsając by się połączyły .
Mięso kroimy w plastry ,a potem w paski i takie zanurzamy w marynacie ,ja z reguły robię to dzień wcześniej więc na jakieś 24h zostawiamy w lodówce .
Paprykę kroimy w duże kwadraty
Cebulę na pół i potem na ćwiartki by dobrze się trzymała na szpikulcu .
Pieczarki również kroimy na cztery części ,miałam tylko 4 plastry szynki więc po jednej części pieczarki na każdy szaszłyk zawinęłam w nią .
na szpikulec nadziewamy na przemian mięso i warzywa ,ściskając dość ciasno bo wszystko się skurczy .
Pieczemy na grillu do miękkości mięsa .
Składniki
Marynata
-
papyka ostra Prymat 1 łyżeczka
-
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
-
pasta peperoni 1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek 100 ml
-
wino białe wytrawne 50 ml
-
sól czosnkowa 1/2 łyżeczki
-
zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
Mięso i dodatki
-
papryka czerwona 1 szt
-
cebula 2 szt
-
pieczarki 4 szt
-
szynka parmeńska 4 plastry
-
Karczek 300 g
Komentarze
Prześlij komentarz