Sos;
-
majonez 1 łyzka
-
smietana 18% 1 łyżka
-
papryczka chili 1 szt/z zalewy olejowej
-
pasta chili 1/2 łyżeczki
-
bazylia 2 liście
-
sól 1 szczypta
-
olej 1 łyżka /z marynaty po papryce
warzywa i pozostałe składniki
-
parówki 2 szt
-
sałata lodowa 4 garście
-
cebula czerwona 1 szt
-
rzodkiewka 4 szt
-
pomidor 1 szt
-
oliwki zielone 6 szt /z anchois
-
szczypiorek usiekany 1 łyżka /kwiat do dekoracji
Sposób przygotowania
Sos ;
Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu i miksujemy na gładki sos ,odstawiamy na chwilkę by się smaki połączyły .
Sałatę ja używam mojej z ogrodu więc myjemy i osuszamy listki ,sklepowej lodowej myć nie trzeba .Układamy na dwóch talerzach po dwie garście .
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w pół plasterki ,kładziemy na talerzu.
Pomidora na pół i w ósemki ,dekoracyjnie stawiamy w rogach talerza .
Oliwki przekroiłam na pół .
Cebulkę kroimy w pół plasterki i obsypujemy całość nią .
parówki na sam koniec gotujemy i kroimy w kawałki po 2 cm umieszczając na sałacie ,polewamy sosem .Uwaga ostre !
Całość osypujemy szczypiorkiem i jego jadalnym kwiatem :)
Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu i miksujemy na gładki sos ,odstawiamy na chwilkę by się smaki połączyły .
Sałatę ja używam mojej z ogrodu więc myjemy i osuszamy listki ,sklepowej lodowej myć nie trzeba .Układamy na dwóch talerzach po dwie garście .
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w pół plasterki ,kładziemy na talerzu.
Pomidora na pół i w ósemki ,dekoracyjnie stawiamy w rogach talerza .
Oliwki przekroiłam na pół .
Cebulkę kroimy w pół plasterki i obsypujemy całość nią .
parówki na sam koniec gotujemy i kroimy w kawałki po 2 cm umieszczając na sałacie ,polewamy sosem .Uwaga ostre !
Całość osypujemy szczypiorkiem i jego jadalnym kwiatem :)
Komentarze
Prześlij komentarz