Składniki
-
filet z kurczaka 2 szt
-
pieczarki 4 szt
-
papryka czerwona 1/2 szt
-
cebula 1/2 szt
-
musztarda francuska 1 łyżeczka
-
sól 2 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 2 szczypty
-
imbir 2 szczypty
-
czosnek 2 ząbki
-
masło klarowane 2 łyżki
Pierś nacinamy tak by powstała nam kieszonka
,doprawiamy na wierzchu i w środku podanymi przyprawami .Środek nacieramy
musztardą i czosnkiem ,który siekamy drobno i tak zostawiamy na ok 1h
.
Paprykę ,cebulę i jedną pieczarkę siekamy na
drobną kosteczkę . Taką mieszanką napełniamy nasze kieszonki w filetach ,spinamy
wykałaczkami .
Na klarowanym maśle obsmażamy z każdej strony
,pozostałe pieczarki kroimy w ósemki i wrzucamy do mięsa ,naczynie przekładamy
do piekarnika ,dobrze jest piec pod przykryciem by mięso było
soczyste.
Po ok 30 min mamy gotowe mięso ,podajemy z
sałatkami i ziemniakami .
Komentarze
Prześlij komentarz