Pierś nadziana warzywami duszona z pieczarkami




Składniki

  • filet z kurczaka 2 szt
  • pieczarki 4 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • cebula 1/2 szt
  • musztarda francuska 1 łyżeczka
  • sól 2 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty 2 szczypty
  • imbir 2 szczypty
  • czosnek 2 ząbki
  • masło klarowane 2 łyżki










Pierś nacinamy tak by powstała nam kieszonka ,doprawiamy na wierzchu i w środku podanymi przyprawami .Środek nacieramy musztardą i czosnkiem ,który siekamy drobno i tak zostawiamy na ok 1h .
 
Paprykę ,cebulę i jedną  pieczarkę siekamy na drobną kosteczkę . Taką mieszanką napełniamy nasze kieszonki w filetach ,spinamy wykałaczkami .
 
Na klarowanym maśle obsmażamy z każdej strony ,pozostałe pieczarki kroimy w ósemki i wrzucamy do mięsa ,naczynie przekładamy do piekarnika ,dobrze jest piec pod przykryciem by mięso było soczyste.
Po ok 30 min mamy gotowe mięso ,podajemy z sałatkami i ziemniakami .













Komentarze