Sposób przygotowania
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy
poszatkowaną cebulę i szklimy 2 min , po tym czasie wrzucamy bazylię
,pastę paprykową ,pokrojoną papryczkę i mięso mielone ,smażymy ,aż
mięsko będzie się ładnie oddzielać od siebie , następnie czas na
pomidory z puszki ,wino i przyprawy ,dusimy na minimalnym ogniu bez
przykrycia ok 1h ,aż sos będzie miał intensywny kolor i będzie gęsty .
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ,odcedzamy i dodajemy sosu ,mieszamy ,dodajemy ser i czekam aż się ładnie połączy nasza pasta
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ,odcedzamy i dodajemy sosu ,mieszamy ,dodajemy ser i czekam aż się ładnie połączy nasza pasta
Składniki
-
cielęcina bez kości 200 g
-
Pomidory krojone z puszki 300 ml
-
papryczka chilli 1 szt
-
pasta peperoni 1 łyżka
-
cebula 1 szt
-
bazylia 10 listków
-
sól czosnkowa 1/2 łyżeczka
-
cukier 1 łyżeczka
-
wino białe wytrawne 1/2 szkl
-
oliwa aromatyzowana 5 łyżek/ziołowa
-
makaron świderki 300 g
-
parmezan starty 150 g
Komentarze
Prześlij komentarz