Sposób przygotowania
Mięso wieprzowe użyłam szynki ,pokroiłam w kostkę 2cm x2cm .
Na rozgrzany olej wrzuciłam mięso , poszatkowaną cebulę , pastę paprykową ,sól ,pieprz smażyłam aż do zredukowania całkiem soku z mięsa ,tak by nie było żadnych szumowin .
Gdy będzie już się nam przypiekało dodajemy pozostałe przyprawy i zalewamy wodą ,dusimy na minimalnym ogniu 90min.Wodę zredukować do pożądanej ilości sosu .
Na koniec z odrobiną sosu mieszamy w miseczce z mąką i śmietaną i tak zagęszczamy sos do pożądanej konsystencji .
Na rozgrzany olej wrzuciłam mięso , poszatkowaną cebulę , pastę paprykową ,sól ,pieprz smażyłam aż do zredukowania całkiem soku z mięsa ,tak by nie było żadnych szumowin .
Gdy będzie już się nam przypiekało dodajemy pozostałe przyprawy i zalewamy wodą ,dusimy na minimalnym ogniu 90min.Wodę zredukować do pożądanej ilości sosu .
Na koniec z odrobiną sosu mieszamy w miseczce z mąką i śmietaną i tak zagęszczamy sos do pożądanej konsystencji .
Składniki
-
mięso wieprzowe bez kości 500 g
-
cebula biała 2 szt
-
pasta peperoni 2 łyżki
-
sól czosnkowa 1/2 łyżeczki
-
rozmaryn 1 gałazka 5cm
-
cząber 1 szczypta
-
majeranek 1 szczypta
-
kminek mielony 3 szczypty
-
woda 1 L
-
śmietana 1 łyżka
-
mąka 1 łyżka
-
olej 3 łyżki
Komentarze
Prześlij komentarz