Gulasz wieprzowy z pastą paprykową




Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe użyłam szynki ,pokroiłam w kostkę 2cm x2cm .

Na rozgrzany olej wrzuciłam mięso , poszatkowaną cebulę , pastę paprykową ,sól ,pieprz smażyłam aż do zredukowania całkiem soku z mięsa ,tak by nie było żadnych szumowin .

Gdy będzie już się nam przypiekało dodajemy pozostałe przyprawy i zalewamy wodą ,dusimy na minimalnym ogniu 90min.Wodę zredukować do pożądanej ilości sosu .
Na koniec z odrobiną sosu mieszamy w miseczce z mąką i śmietaną i tak zagęszczamy sos do pożądanej konsystencji .

Składniki

  • mięso wieprzowe bez kości 500 g
  • cebula biała 2 szt
  • pasta peperoni 2 łyżki
  • sól czosnkowa 1/2 łyżeczki
  • rozmaryn 1 gałazka 5cm
  • cząber 1 szczypta
  • majeranek 1 szczypta
  • kminek mielony 3 szczypty
  • woda 1 L
  • śmietana 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • olej 3 łyżki










Komentarze