Składniki
Marynata ;
-
sól czosnkowa 1/2 łyżeczki
-
pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki
-
olej 3 łyżki/ o smaku peperoni
-
rozmaryn 10 listków
-
kminek 1/2 łyżeczki
-
gałka muszkatołowa mielona 2 szczypty
-
wino białe wytrawne 3 łyżki
-
papryka 2 szt/peperoni z zalewy
Mięso i dodatki
-
mięso wieprzowe 200 g
-
mięso wołowe 200 g
-
jajko 1 szt
Do tego dania użyłam papryczek pepperoni ,które sama sobie przygotowywuję w różnych zalewach olejowych, octowych .
Więc są to już miękkie papryczki ,które łatwo się kroi i świetnie nadają aromat daniom .
Więc do szklanej miski wlewamy olej z takiej właśnie zalewy ,jest pikantny i aromatyczny ,dodajemy podane przyprawy ,rozmaryn siekamy nożem i nasze miękkie papryczki ,lekko je nożem rozdrobnić, idzie to bez problemu i całość mieszać.
Następnie dodajemy do tej marynaty oba mielone mięsa użyłam łopatki wieprzowej i pieczeniowej wołowiny ,dodałam jajko i dobrze wyrabiamy .
Zostawiamy na co najmniej 5h ,by smaki się połączyły .
Następnie moczymy dłonie w zimnej wodzie i formujemy kotleciki okrągłe .
Pieczmy na rozgrzanym grillu ok 4min z każdej strony .
Więc są to już miękkie papryczki ,które łatwo się kroi i świetnie nadają aromat daniom .
Więc do szklanej miski wlewamy olej z takiej właśnie zalewy ,jest pikantny i aromatyczny ,dodajemy podane przyprawy ,rozmaryn siekamy nożem i nasze miękkie papryczki ,lekko je nożem rozdrobnić, idzie to bez problemu i całość mieszać.
Następnie dodajemy do tej marynaty oba mielone mięsa użyłam łopatki wieprzowej i pieczeniowej wołowiny ,dodałam jajko i dobrze wyrabiamy .
Zostawiamy na co najmniej 5h ,by smaki się połączyły .
Następnie moczymy dłonie w zimnej wodzie i formujemy kotleciki okrągłe .
Pieczmy na rozgrzanym grillu ok 4min z każdej strony .
Komentarze
Prześlij komentarz