Drobiowe Roladki z papryką ,grzybami szynką prosciutto


Sposób przygotowania

Fileta rozbijamy na płaski placek ,delikatnie by nie był poszarpany .Doprawiamy go solą,pieprzem ,kminkiem ,kładziemy na każdy płat listki świeżego rozmarynu tak po 3szt ,nie więcej bo jest bardzo aromatyczny .

Paprykę ,cebulę i grzyby kroimy w drobniutką kosteczkę .
Na patelnie rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę ,szklimy 3 min ,cały czas mieszając ,następnie grzyby i paprykę ,doprawiamy do solą , pieprzem , kminkiem ,majerankiem i smażymy aż do odparowania całego soku ,studzimy .

Mięso cały płat smarujemy farszem i zwijamy w rulonik ,następnie zawijamy w folię spożywczą i tak ciasno zawinięte roladki wkładamy do lodówki na 2h .


Po schłodzeniu ,nie rozwiną nam się ,więc możemy spokojnie bez spinania panierować najpierw w mące , jajku i bułce i wrzucamy na głęboki rozgrzany olej ,smażymy po 5min z każdej strony .

Składniki

mięso ;
  • filet z kurczaka 2 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • grzyby leśne 1 szt
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
  • sól 2 szczypty
  • rozmaryn 2 cm
  • kminek 2 szczypty
  • majeranek 1 szczypta
panierka;
  • bułka tarta 1/2 szkl
  • mąka 2 łyżki
    jajka 1 szt
smażenie ;
olej do smażenia 500 ml





Komentarze