Dip- sałatka do dań z grilla


Sposób przygotowania

Paprykę ,ogórka i cebulę kroimy w drobną kosteczkę .
Serek odcedzamy z zalewy i dodajemy do warzyw .
Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem ,a także papryką ostrą i mieszamy ,na koniec dodajemy ją do reszty składników i mieszamy .

Dip powinien postać na chwilę by się smaki połączyły ,idealny do karczku czy innych mięs .

Składniki

  • papryka czerwona 1 szt
  • ogórek 1 szt
  • cebula 1 szt
  • serek wiejski 300 g/ziarnisty
     
     
  • ŚMIETANA 22 % 100 g
  • sól morska 1/2 łyżeczki
     
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
     
  • papryka ostra mielona 3 szczypty





Komentarze