Sposób przygotowania
Paprykę ,ogórka i cebulę kroimy w drobną kosteczkę .
Serek odcedzamy z zalewy i dodajemy do warzyw .
Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem ,a także papryką ostrą i mieszamy ,na koniec dodajemy ją do reszty składników i mieszamy .
Dip powinien postać na chwilę by się smaki połączyły ,idealny do karczku czy innych mięs .
Serek odcedzamy z zalewy i dodajemy do warzyw .
Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem ,a także papryką ostrą i mieszamy ,na koniec dodajemy ją do reszty składników i mieszamy .
Dip powinien postać na chwilę by się smaki połączyły ,idealny do karczku czy innych mięs .
Składniki
-
papryka czerwona 1 szt
-
ogórek 1 szt
-
cebula 1 szt
-
serek wiejski 300 g/ziarnisty
-
ŚMIETANA 22 % 100 g
-
sól morska 1/2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
papryka ostra mielona 3 szczypty
Komentarze
Prześlij komentarz