Dziś coś z kuchni Indyjskiej
Sposób przygotowania
Skrzydełka myjemy
,przecinamy na 3 części lotki zostawiamy na zupę ,a resztę będziemy
marynować.
Z podanych przypraw robimy marynatę .Ja użyłam curry indyjskiego ,które jest juz bardzo aromatyczne i takie nie powtarzalne w smaku .
Cebulę obieramy i szatkujemy w piórka,dodajemy do niej pokrojone w plasterki śliwki i żurawinę ,dodajemy to do marynaty i wkładamy do tego skrzydełka .
Zostawiamy na kilka godzin.
Następnie do naczyń glinianych lub żaroodpornych wkładamy mięso i zapiekamy ok1h w tem 180st .
Podajemy z sałatką .
Z podanych przypraw robimy marynatę .Ja użyłam curry indyjskiego ,które jest juz bardzo aromatyczne i takie nie powtarzalne w smaku .
Cebulę obieramy i szatkujemy w piórka,dodajemy do niej pokrojone w plasterki śliwki i żurawinę ,dodajemy to do marynaty i wkładamy do tego skrzydełka .
Zostawiamy na kilka godzin.
Następnie do naczyń glinianych lub żaroodpornych wkładamy mięso i zapiekamy ok1h w tem 180st .
Podajemy z sałatką .
Składniki
Marynata
-
miód płynny 1 łyżeczka
-
przyprawa curry 3 łyżeczki
-
sól morska 2 szczypty
-
cebula 1 szt
-
śliwki suszone 6 szt
-
żurawina suszona 10 szt
-
oliwa aromatyzowana 3 łyżki
Mięso
skrzydełka kurczaka
10 szt
Komentarze
Prześlij komentarz