sernik z brzoskwiniami



Sernik z brzoskwiniami i migdałami
1kg sera białego
6 jaj
1 szklanka cukru
1 laska wanilii
1/2 kostki margaryny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
migdały do posypania
1 puszka brzoskwiń
 
Ser mielimy 3 x
Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem na puszysta białą masę .
Następnie dodajemy partiami ser ,cały czas ucierając
Z laski wanili wydrążamy nasionka i dodajemy do masy serowej .
Białka ubijamy osobno na sztywno i delikatnie mieszamy z masą
Na koniec dodajemy łyzkę mąki ziemniaczanej .
Brzoskwinie kroimy w ósemki
Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 26cm ,brzoskwinie układamy wciskając lekko w serową masę
wierzch posypujemy migdałami i pieczemy w tem 170st ok 1,5h
Jeśli wierzch nam się bardzo rumieni z góry przykrywamy też papierem do pieczenia .
Studzimy w piekarniku ,nie wyciągamy od razu .
 










Komentarze