Sposób przygotowania
Jaja gotujemy na twardo 10 min by nie było zielonej otoczki .
Paprykę ,ogórka ,jajka i jabłko kroimy w kosteczkę .
Pora szatkujemy na drobno i zalewamy wrzątkiem w miseczce ,zostawiając na 5 min ,po czym odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników .
Seler odcedzamy , kukurydzę i groszek również .
Szynkę kroimy w kosteczkę
Natkę szatkujemy i dodajemy do całości ,wszystko mieszamy z majonezem i doprawiamy tylko pieprzem ,zostawiamy na 2h i podajemy .
Paprykę ,ogórka ,jajka i jabłko kroimy w kosteczkę .
Pora szatkujemy na drobno i zalewamy wrzątkiem w miseczce ,zostawiając na 5 min ,po czym odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników .
Seler odcedzamy , kukurydzę i groszek również .
Szynkę kroimy w kosteczkę
Natkę szatkujemy i dodajemy do całości ,wszystko mieszamy z majonezem i doprawiamy tylko pieprzem ,zostawiamy na 2h i podajemy .
Składniki
-
jaja 3 szt
-
kukurydza w puszce 150 ml
-
groszek konserwowy 1 szt
-
ogórek konserwowy Smak 4 szt
-
por 20 cm
-
jabłko 2 szt
-
szynka wędzona 300 g
-
seler konserwowy 250 ml
-
natka pietruszki 1 pęczek
-
majonez kielecki 200 ml
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1 łyżeczka
papryka konserwowa 200g
Komentarze
Prześlij komentarz