Sałatka warzywna z szynką ,selerem papryką


Sposób przygotowania

Jaja gotujemy na twardo 10 min by nie było zielonej otoczki .

Paprykę ,ogórka ,jajka i jabłko kroimy w kosteczkę .

Pora szatkujemy na drobno i zalewamy wrzątkiem w miseczce ,zostawiając na 5 min ,po czym odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników .

Seler odcedzamy , kukurydzę i groszek również .

Szynkę kroimy w kosteczkę

Natkę szatkujemy i dodajemy do całości ,wszystko mieszamy z majonezem i doprawiamy tylko pieprzem ,zostawiamy na 2h i podajemy .

Składniki

  • jaja 3 szt
  • kukurydza w puszce 150 ml
  • groszek konserwowy 1 szt
  • ogórek konserwowy Smak 4 szt
  • por 20 cm
  • jabłko 2 szt
  • szynka wędzona 300 g
  • seler konserwowy 250 ml
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • majonez  kielecki 200 ml
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1 łyżeczka
    papryka konserwowa 200g 






Komentarze