Sposób przygotowania
Ze składników na naleśniki
,robimy ciasto ,ja wrzuciłam wszytsko do kielicha i zmiksowałam ,ciasto
ma być dość płynne by naleśniki były delikatne .
Pieczemy na suchej rozgrzanej patelni do lekkiego zrumienienia .
Porcja na 6 szt
Na każdy upieczony naleśnik nakładamy łyżkę pieczarek ,takich smażonych ,na to dałam pokrojoną w kosteczkę szynkę wędzoną z fileta ,sama akurat robiłam ,więc była bardzo aromatyczna , na to ścieramy żółty ser ostry ,długo dojrzewający ,a na koniec poszatkowaną świeżą natkę ,zwijamy w rulon i wkładamy do piekarnika na 10 min w tem 150st .
Pieczemy na suchej rozgrzanej patelni do lekkiego zrumienienia .
Porcja na 6 szt
Na każdy upieczony naleśnik nakładamy łyżkę pieczarek ,takich smażonych ,na to dałam pokrojoną w kosteczkę szynkę wędzoną z fileta ,sama akurat robiłam ,więc była bardzo aromatyczna , na to ścieramy żółty ser ostry ,długo dojrzewający ,a na koniec poszatkowaną świeżą natkę ,zwijamy w rulon i wkładamy do piekarnika na 10 min w tem 150st .
Składniki
Ciasto naleśnikowe
-
mleko 2 % 1 szkl
-
mąka tortowa 1/2 szkl
-
jajka 2 szt
-
sól 2 szczypty
-
olej roślinny 1 łyżka
Farsz ;
-
usmażone pieczarki 6 łyżek
-
szynka wędzona 6 plastrów
-
ser żółty 150 g
-
natka pietruszki 1/2 pęczka
Komentarze
Prześlij komentarz