Sposób przygotowania
Rybę jeśli mamy rozmrażaną
to osuszamy ręcznikiem papierowym ,doprawiamy solą i pieprzem ,następnie
każdą obtaczamy w mące i jajku potem w bułce tartej i pieczemy do
zrumieniania na oleju .
Zalewa;
Do garnka wlewamy wodę i ocet ,dodajemy poszatkowaną cebulę i wszystkie podane przyprawy wraz z przecierem .
Zagotować i gotować 5 minut
Rybę ja wkładam do słoików ,jeśli robicie na konkretną imprezę to przełożyć ją do szklanej miski i zalać zalewą .
Jeśli do słoików to zalewamy w każdym porcję ryby i zakręcamy na gorąco ,tak możemy ją przechowywać ok miesiąca i wyjąć przy nie spodziewanych gościach .
Zalewa;
Do garnka wlewamy wodę i ocet ,dodajemy poszatkowaną cebulę i wszystkie podane przyprawy wraz z przecierem .
Zagotować i gotować 5 minut
Rybę ja wkładam do słoików ,jeśli robicie na konkretną imprezę to przełożyć ją do szklanej miski i zalać zalewą .
Jeśli do słoików to zalewamy w każdym porcję ryby i zakręcamy na gorąco ,tak możemy ją przechowywać ok miesiąca i wyjąć przy nie spodziewanych gościach .
Składniki
ryba;
-
filet z morszczuka 1 kg
-
mąka 1 szkl
-
jaja 3 szt
-
bułka tarta 2 szkl
-
olej do smażenia 1/2 szkl
-
sól 1 łyżeczka
-
pieprz 1 łyżeczka
marynata;
-
ocet 1/2 szkl
-
woda 1 i 1/2 L
-
pieprz czarny ziarnisty 10 szt
-
ziele angielskie 5 szt
-
liść laurowy 2 szt
-
sól 1 łyżka
-
cukier 5 łyżek
-
przecier pomidorowy 200 g
-
cebula 3 szt
-
papryka ostra mielona 1 łyżeczka
-
kminek mielony 1/2 łyżeczki
Komentarze
Prześlij komentarz