Makaron z pesto pietruszkowo bazyliowym i czerwonym serem



Składniki

  • makaron świderki 3 garście
  • natka pietruszki 3 łyżki
  • bazylia 2 garście
  • mięta 10 listków
  • oliwa aromatyzowana 3 łyżki
  • sól czosnkowa 2 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
  • kolendra mielona 1 szczypta
  • ser 4 plastry







 Makaron gotujemy w osolonej wodzie ,według przepisu na opakowaniu .
Do kielicha miksera wrzucamy połamaną bazylię ,natkę i liście mięty ,zalewamy oliwą smakową ,ja użyłam pikantnej  paprykowej,solimy i pieprzymy,miksujemy .
Konsystencja nie powinna być zbyt gęsta ,jeśli taka jest rozcieńczamy ją oliwą.
Ugotowany makaron polewamy zielonym pesto a na wierzch kruszymy czerwony pikantny ser ,on się powoli rozpuści i uzupełni smak całości .











Komentarze