Czekoladowy wianuszek z musem kasztanowym




Lista składników

1/2 kostka margaryny Kasia
3 jaja
1 i 1/3 szkl mąki
150g miodu lipowego
50 g musu kasztanowego
1/2 szkl cukru
2 tabliczki gorzkiej czekolady
3 łyżki śmietany 18% kwaśnej
1 łyżeczka sody

Jak zrobić?

Kasię ucieramy na białą masę z cukrem .Następnie dodajemy żółtka i nadal ucieramy . Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej nad parą . Do utartych żółtek dodajemy miód , śmietanę ,mus kasztanowy i stopioną czekoladę . Na koniec mąka z sodą . Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy lekko mieszamy . Pieczemy w foremce do babki ok 45min wtem 180st . Gdy wystgnie można posypać cukrem pudrem , bądż rozpuszczoną gorzką czekoladą ,ciasto jest słodkie więc się fajnie to równoważy . Udekorowałam żurawiną ,miętą i jadalnymi fiołkami .








Komentarze