Składniki
-
jaja 3 szt
-
margaryna 1 szt
-
mąka tortowa 3 szkl
-
sok z pomarańczy 100 ml
-
rum 3 łyżki
-
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
-
cukier puder 1 szkl
Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę ,gdy stanie się jasna dodajemy po jednym żółtku ,nadal ucierając ,następnie wlewamy sok z pomarańczy i rum .
Mąkę mieszamy z proszkiem ,przesiewamy do masy ,ciasto będzie gęste ,ciężko sie je miesza ,ale teraz przychodzi czas na ubita pianę z białek ,lekko ją łączymy z całością .
Ciasto wykładamy do foremki ja miałam małą o średnicy 23cm i wysokości 20 cm
pieczemy do suchego patyczka w tem 180st ok 45min
Mąkę mieszamy z proszkiem ,przesiewamy do masy ,ciasto będzie gęste ,ciężko sie je miesza ,ale teraz przychodzi czas na ubita pianę z białek ,lekko ją łączymy z całością .
Ciasto wykładamy do foremki ja miałam małą o średnicy 23cm i wysokości 20 cm
pieczemy do suchego patyczka w tem 180st ok 45min
Komentarze
Prześlij komentarz