Skrzydełka na ostro z prawdziwkami i miodem


Składniki

Marynata
  • chilli 1/2 łyżeczki
  • miód lipowy 1 łyżka
  • Sól ziołowa- MŁYNEK 1/2 łyżeczki
  • rozmaryn Prymat 1/2 łyżeczki
  • cebula czerwona 1 szt
Mięso i dodatki
  • skrzydełka kurczaka 10 szt
  • prawdziwki 2 łyżki
  • oliwa czosnkowa 4 łyżki




 Marynata;
Cebulę obrać poszatkować ,dodać do niej pozostałe składniki marynaty ,odstawić na 1h by się uwolniły aromaty .
Mięso ;
Skrzydełka umyć ,pokroic na 3 części ,lotki zostawić do rosołu ,a pozostałe 2 części dodać do marynaty .Tak zostawić na 2h .

Prawdziwki użyłam mrożonych , miałam już pokrojone .
Do glinianych bądż innych naczyń wlać oliwę czosnkową ,ułożyć mięso i obłożyć grzybami .
Piec w piekarniku ok 1h w tem 170st .




Komentarze