Składniki
Marynata
-
chilli 1/2 łyżeczki
-
miód lipowy 1 łyżka
-
Sól ziołowa- MŁYNEK 1/2 łyżeczki
-
rozmaryn Prymat 1/2 łyżeczki
-
cebula czerwona 1 szt
Mięso i dodatki
-
skrzydełka kurczaka 10 szt
-
prawdziwki 2 łyżki
-
oliwa czosnkowa 4 łyżki
Marynata;
Cebulę obrać poszatkować ,dodać do niej pozostałe składniki marynaty ,odstawić na 1h by się uwolniły aromaty .
Mięso ;
Skrzydełka umyć ,pokroic na 3 części ,lotki zostawić do rosołu ,a pozostałe 2 części dodać do marynaty .Tak zostawić na 2h .
Prawdziwki użyłam mrożonych , miałam już pokrojone .
Do glinianych bądż innych naczyń wlać oliwę czosnkową ,ułożyć mięso i obłożyć grzybami .
Piec w piekarniku ok 1h w tem 170st .
Cebulę obrać poszatkować ,dodać do niej pozostałe składniki marynaty ,odstawić na 1h by się uwolniły aromaty .
Mięso ;
Skrzydełka umyć ,pokroic na 3 części ,lotki zostawić do rosołu ,a pozostałe 2 części dodać do marynaty .Tak zostawić na 2h .
Prawdziwki użyłam mrożonych , miałam już pokrojone .
Do glinianych bądż innych naczyń wlać oliwę czosnkową ,ułożyć mięso i obłożyć grzybami .
Piec w piekarniku ok 1h w tem 170st .
Komentarze
Prześlij komentarz