Składniki:
- 4 płaty śledzie w oleju
- 1/2 puszki groszek konserwowy
- 3 szt ogórki kiszone
- 100 g ser owczy
- 1 garść natka piertuszki
- 2 szt jajko
- 6 szt pieczarki marynowane
- 3 łyżki majonez
- 3 łyżki śmietana
- 1 łyżeczka musztarda francuska
- 1/2 łyżeczki pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
- 1 szt jabłko
Sledzia płuczemy w zimnej wodzie o osuszamy ,kroimy w kostkę 1x1 cm
Groszek odcedzamy z zalewy
Ogórka kroimy w małą kosteczkę
Natkę szatkujemy na drobno
Jajko gotujemy na twardo 10 min by nie było zielonej otoczki ,studzimy i kroimy w kosteczkę drobną
pieczarki przekrajamy na ćwiartki
Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę ,lub scieramy na grubych oczkach
Ser kroimy w kostkę ,ja używam Holenderskiego twardego dojrzewającego .
Majonez ,śmietanę użyłam 24% i musztardę mieszamy z natką i pieprzem .
Wszystkie składaniki mieszamy ze sobą w misce szklanej ,nie plastiku !
Zostawiamy na co najmniej 6h do przejścia smaków ,śledż odda swoją słoność do całej sałatki .
Groszek odcedzamy z zalewy
Ogórka kroimy w małą kosteczkę
Natkę szatkujemy na drobno
Jajko gotujemy na twardo 10 min by nie było zielonej otoczki ,studzimy i kroimy w kosteczkę drobną
pieczarki przekrajamy na ćwiartki
Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę ,lub scieramy na grubych oczkach
Ser kroimy w kostkę ,ja używam Holenderskiego twardego dojrzewającego .
Majonez ,śmietanę użyłam 24% i musztardę mieszamy z natką i pieprzem .
Wszystkie składaniki mieszamy ze sobą w misce szklanej ,nie plastiku !
Zostawiamy na co najmniej 6h do przejścia smaków ,śledż odda swoją słoność do całej sałatki .
Komentarze
Prześlij komentarz