Składniki
-
filet z kurczaka 2 szt
-
cebula 1 szt
-
szynka parmeńska 2 plastry
-
ser żółty 2 plastry
-
sól 2 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 3 szczypty
-
papryka słodka mielona 2 szczypty
-
jajko 1 szt
-
bułka tarta 1/2 szkl
-
olej do smażenia 1 L
Fileta myjemy i osuszamy i rozbijamy na cienki płat.
Doprawiamy go solą i pieprzem , papryką .
Na każdy płat kładziemy plaster szynki , sera i kawałki cebuli .
Zwijamy w roladkę nie spinamy niczym ,lekko dociskając formujemy rulonik.
Jajko wbijamy do miseczki i rozbełtujemy widelcem ,następnie panierujemy mięso w nim i w bułce.
Olej rozgrzewamy i na gorącym smażymy roladki ,do uzyskania złotego koloru ,na wolnym ogniu .
Ja podałam z pączkami ziemniaczanymi i surówką .
Doprawiamy go solą i pieprzem , papryką .
Na każdy płat kładziemy plaster szynki , sera i kawałki cebuli .
Zwijamy w roladkę nie spinamy niczym ,lekko dociskając formujemy rulonik.
Jajko wbijamy do miseczki i rozbełtujemy widelcem ,następnie panierujemy mięso w nim i w bułce.
Olej rozgrzewamy i na gorącym smażymy roladki ,do uzyskania złotego koloru ,na wolnym ogniu .
Ja podałam z pączkami ziemniaczanymi i surówką .
Komentarze
Prześlij komentarz