Naleśniki z pastą serową i łososiem wędzonym


Sposób przygotowania

Ciasto;
Wszystkie składniki dajemy do miski i miksujemy na gładką masę o konsystencji śmietany kremówki .
Na rozgrzaną patelnię teflonową wlewamy porcję ciasta i pieczemy naleśniki ,mi wyszło 8 szt .

Farsz;
Serek doprawiamy solą i pieprzem ,rozcieramy widelcem .
Natkę siekamy dodajemy do serka .
Wędzonego łososia dzielimy na kawałki ok 1/2 wielkości naleśnika .

Na każdy naleśnik nakładamy porcję serka ,ładnie równo rozsmarowywujemy i na to kładziemy łososia ,zwijamy w rulonik i kroimy w kawałki po 2 cm .

Składniki

Ciasto nalesnikowe
  • mąka 2 szkl
  • mleko 1 szkl
  • jaja 2 szt
  • olej 5 łyżek
  • sól 1 szczypta
  • pieprz czarny mielony 2 szczypty
     
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona 2 szczypty
Farsz
  • serek wiejski 200 g
  • natka pietruszki 3 łyżki
  • sól do smaku 1 szczypta
  • pieprz biały Prymat 3 szczypty
  • łosoś wedzony plastry 125 g



Komentarze