Sposób przygotowania
Ciasto;
Wszystkie składniki dajemy do miski i miksujemy na gładką masę o konsystencji śmietany kremówki .
Na rozgrzaną patelnię teflonową wlewamy porcję ciasta i pieczemy naleśniki ,mi wyszło 8 szt .
Farsz;
Serek doprawiamy solą i pieprzem ,rozcieramy widelcem .
Natkę siekamy dodajemy do serka .
Wędzonego łososia dzielimy na kawałki ok 1/2 wielkości naleśnika .
Na każdy naleśnik nakładamy porcję serka ,ładnie równo rozsmarowywujemy i na to kładziemy łososia ,zwijamy w rulonik i kroimy w kawałki po 2 cm .
Wszystkie składniki dajemy do miski i miksujemy na gładką masę o konsystencji śmietany kremówki .
Na rozgrzaną patelnię teflonową wlewamy porcję ciasta i pieczemy naleśniki ,mi wyszło 8 szt .
Farsz;
Serek doprawiamy solą i pieprzem ,rozcieramy widelcem .
Natkę siekamy dodajemy do serka .
Wędzonego łososia dzielimy na kawałki ok 1/2 wielkości naleśnika .
Na każdy naleśnik nakładamy porcję serka ,ładnie równo rozsmarowywujemy i na to kładziemy łososia ,zwijamy w rulonik i kroimy w kawałki po 2 cm .
Składniki
Ciasto nalesnikowe
-
mąka 2 szkl
-
mleko 1 szkl
-
jaja 2 szt
-
olej 5 łyżek
-
sól 1 szczypta
-
pieprz czarny mielony 2 szczypty
-
gałka muszkatołowa Prymat mielona 2 szczypty
Farsz
-
serek wiejski 200 g
-
natka pietruszki 3 łyżki
-
sól do smaku 1 szczypta
-
pieprz biały Prymat 3 szczypty
-
łosoś wedzony plastry 125 g
Komentarze
Prześlij komentarz